Toptrimmede tarme, Low Fodmap diet i grøn version
Irritabel tyktarm, mavetarm, FODMAP, inflammatorisk tarmsygdom, forstoppelse, stomi, divertikler,
Toptrimmede tarme, Low Fodmap diet i grøn version
Denne bog henvender sig til dig, der er vegetar, eller som gerne vil spise vegetarisk et par gange om ugen eller blot supplere maden med grønne retter, imens du følger low FODMAP diet.
Dette er den første bog på dansk, som kombinerer vegetarisk kost med diæten low FODMAP diet. Bogen er udsprunget af en stigende efterspørgsel efter netop denne kombination. I bogen lægges vægt på de udfordringer, der kan opstå, når man forener to kostformer med restriktioner, herunder hvordan man sikrer at imødekomme alle næringsbehov gennem konkrete eksempler og lækre opskrifter.
Alle retterne i bogen er vegetariske, men ønsker du ikke at leve 100 % vegetarisk, er der givet forslag til de fleste retter, hvordan du kan supplere eller justere dem med kød, fisk eller fjerkræ.
Bogen henvender sig til alle, der selv har irritabel tarm eller har interesse for behandling af irritabel tarm. Bogen kan således også være nyttig for kliniske diætister, sundhedspersonale, fx sygeplejersker og læger.
Forfatterne er alle kliniske diætister med flere bøger bag sig samt bred erfaring inden for vejledning og behandling af irritabel tarm.
Bogen kan købes hos alle boghandlere, på nettet og hos patientforeningen CCF.dk. Se mere på:
Low FODMAP, Aarhus, diætist Mette Borre, Uddannet i FODMAP i London og forfatter til Low FODMAP diet, 1 og 2
FODMAP diæt ved irritabel tyktarm, inflammatorisk tarmsygdom.
“De typiske symptomer på glutenintolerans er diarré, vægttab, underernæring og træthed?”